YALAN PSIKOZU



Yalan nedir?

Yalan en basic anlamı gerçek olmayan düşünceyi gerçek duyuları kullanarak anlatma sanatıdır. Peki biz insanlar neden yalan söyleme ihtiyaç duyuyoruz? Çocukken inşaata kaçan topumuzu kim tekmeledi?

İlk tekmeyi ailelerimiz atar. Daha 2 günlük el kadar bebek iken ağzımıza yalancı bir emzik verilir. Annemizin sütü diye emerek oyalanır en önemlisi de susarız. Anne adayı annemiz anne olmuş, vücudunda hormon seviyeleri etkilenmiş, kilo almış, kendini çirkin hissetmiş, bebeğinin karnını doğurmak pahasına göğüslerini acımasına bile izin vermiş fedakar kadındır. Peki yumurta spermle birleşene kadar alınan zevk,, hişştt sessiz ol küçük harfle konuş ayıp böyle şeyler..

Başlar böyle yalan psikozu insanlığın, altında da hep iyi sebepler vardır... çocuk sussun, uyusun, unutsun çocuk değil mi? yaramazlık yapmasın, nede olsa anne oldu! işi, evi,eşi birde çocuğu var... Bilemez daha bilinç altının tek hücreli embriyon iken işlenmeye başladığını..

Çocuk büyür, bir sürü kandırmayla o kadar alışmıştır ki bir türlü diyemez öğretmenine ödevimi yapmadım, yapmak istemedim, sıkıcı geliyor...
 - sular kesildi öğretmenim yapamadım der.
 -Öğretmen ya mutlaka tepki verir doğruluğu savunur kendi yalan dünyasına bakmadan...
ilk uyanışımız burasıdır. Bilinç altı derki yalan eşittir kötü.. Kafası allak bullak olan çocuk eve gelir annesine inceler neden yalan söylediğini düşünür? Sorgular sorar...
Anne yalanları gruplandırır, kimi zararsız beyaz yalan, kimi kötü kırmızı yalan...Aman ne güzel???

Bir gün yetişkin olduğumuzda hayatımızda yalanlara yer veririz. İnanırız, bile bile dinleriz sevdiklerimizden... , İki yüzlü davranırız bazen kızar, bazen inanmış gibi yaparız. Hayatımızda yeri vardır.

Ee bir toplum var. Bir türlü kabul ettirme cabası bitmez. Önce kariyer der! atın üzerine binen joker gibi koşturur seni,  sonra izlenim der!  Eşeğin sırtındaki semere yüklenen yük gibi izlenimleri yüklenirsin... sonra eşini seçmeni, seçim özgürlüğü vermeden.. Hepsine bir kup takar.. Toplum için yalan söylersin bazen..isyan ederken bile topluma uymak için yalan..  İSTEMİYORUM!! diyemeyecek kadar aciz! Kendimizi ifade edemeyecek kadar korkarız toplumdan..

Gel de hayatında yalanlara yer verme!! Gel de dürüst ol!!  Biliyorum çok zor!! Bir kere kendini ifade et!  Asıl özgürlük orada. Net ol su gibi için dışın iç sesin birlikte olsun. İstersen cellat ol kafa uçuran, gönlümün tahtında yerin var içimdeki huzurum...

Yalanlar uzak net bir yaşam dilerim tüm tüm insanlığa....


Bu blogdaki popüler yayınlar

Hava Kirliliği ve Partikül Madde

KOMPOZIT

Ölümün Ölümsüzlüğü...